3 tips voor het ontwerpen van de juiste huisstijl

Binnenkort op de beurs staan? Bereid je goed voor
18 juli 2019
Bovenaan in Google komen, hoe doet u dat?
8 oktober 2019
Alles

3 tips voor het ontwerpen van de juiste huisstijl

Iedere onderneming wil uitblinken in wat hij doet. Of dit nou een geweldig product leveren is of het verlenen van de beste dienstverlening, het plaatje is pas compleet als alles perfect wordt uitgevoerd. Hier hoort ook een huisstijl bij die bij de onderneming past. In dit artikel lees je 3 slimme tips bij het ontwerpen van een huisstijl voor jouw onderneming.

Bedenk wat je wilt uitstralen
Als je gaat beginnen met het ontwerpen van een huisstijl is het verstandig om goed na te denken over wat jouw onderneming moet uitstralen. De huisstijl van je onderneming kan veel invloed hebben op de belevenis. Als je een bedrijf hebt dat authentieke tafels en stoelen maakt zal je wellicht niet voor een strak design kiezen. Je wilt namelijk een uitstraling die bij je producten past. Een webdesigner zal daarom al snel zal kiezen voor een modern design.

Houdt rekening met verschillende formaten
Door rekening te houden met verschillende formaten designs zorg je ervoor dat je huisstijl er altijd gelikt uit komt te zien. Het zou zonde zijn als je website en briefpapier er prachtig uitzien, terwijl je visitekaartjes door het kleine logo bijna onbruikbaar zijn. Het is dus zaak om met ieder formaat rekening te houden zodat je binnenkort een prachtige en onderscheidende huisstijl hebt, die ook op visitekaartjes goed te zien is! Hier kan je alle soorten huisstijl producten laten bedrukken.

Kiest een herkenbaar of opvallend logo
Bij een huisstijl hoort natuurlijk ook een logo. Het is verstandig om gebruik te maken van een logo dat herkenbaar of opvallend is. Dagelijks worden we geconfronteerd met duizenden logo’s van verschillende bedrijven en organisaties. Om je als onderneming te onderscheiden kun je een logo in een opvallende kleur kiezen of eentje die gelijk herkenbaar is voor jouw bedrijf. Neem bijvoorbeeld het logo van SCORE. Iedereen ziet in 1 oogopslag waar het logo bij hoort én het valt op!

Comments are closed.