3 tips voor startende webdesigners

Zo schrijft u de beste tekst voor uw website
14 september 2018
Animaties
11 december 2018
Alles

3 tips voor startende webdesigners

Er zijn tegenwoordig talloze mogelijkheden om een website te ontwikkelen! Voorheen was het gebruik van bijvoorbeeld gebruik te maken van Microsoft Frontpage. Een programma waarmee relatief eenvoudig een HTML-website in elkaar kon worden gezet. Daarna kwam het slicen van websites, waaronder we het klikbaar maken van een afbeelding verstaan. Zo’n afbeelding was vaak een design, welke bijvoorbeeld met Adobe Photoshop gemaakt werd. In dit artikel geven we drie tips voor de startende webdesigners van nu! Hoe kunnen zij het beste starten?

Tip 1: maak gebruik van WordPress voor je design
Steeds meer startende websitehouders gebruiken WordPress. Ook voor startende webdesigners is WordPress interessant! Er zijn talloze templates voor WordPress te downloaden, die je geheel naar eigen inzicht aan kunt passen. Door steeds verder in de code van zo’n template te duiken, leer je meer over het vormgeven van een website. Maak gebruik van WordPress webhosting om aan de slag te kunnen gaan met je eerste eigen template.

Tip 2: bekijk instructievideo’s op internet
Naast het gebruik van WordPress om je eerste designs mee te maken, is het raadzaam om informatie in te winnen via filmpjes op bijvoorbeeld YouTube. In deze filmpjes wordt heel duidelijk en stapsgewijs uitgelegd, hoe bepaalde designs ontwikkeld kunnen worden. Hierbij wordt onder meer verwezen naar de vele plug-ins die voor WordPress worden aangeboden. Vergelijkbaar met deze plug-ins zijn ook de extensies die bij Joomla gebruikt worden.

Tip 3: gebruik plug-ins voor unieke elementen in je design
Om het design van je website een uniek tintje te geven, is het raadzaam om plug-ins voor WordPress te gebruiken. Deze plug-ins maken het onder meer mogelijk om de website van een zogenaamde slider te voorzien. Een slider is een schuifbalk aan de bovenzijde van een website, waarop bijvoorbeeld afgeprijsde producten of verwijzingen naar andere pagina’s worden getoond.

Comments are closed.