3 tips voor startende webdesigners
14 november 2018
Gratis SEO analyse van je website opvragen
4 januari 2019
Alles

Animaties

Je ziet het steeds vaker opduiken: animaties. Ze zijn natuurlijk al een tijdje te zien op televisie in de vorm van tv-series, maar de laatste tijd maken steeds meer mensen en bedrijven gebruik van animaties. Animaties worden steeds handiger omdat mensen steeds minder willen lezen. Dit is triest als je er over na denkt, maar wel de waarheid. Een animatie duurt gemiddeld niet langer dan ander halve minuut, relatief weinig tijd wanneer je het vergelijkt met het lezen van een lap tekst. In deze korte tijd kan door de juiste beeldvorming je boodschap worden overgedragen. Maar wanneer zijn zulk soort animaties nou handig?

Wanneer je iets wilt uitleggen
Animaties zijn een perfecte manier om een lastig verhaal op een compacte en vermakelijke manier uit te leggen. Door met een bepaalde art style te werken kan er zonder woorden de juiste toon worden toegevoegd aan je boodschap. Door het gebruik van beelden kan een verhaal, dat wellicht lastig door woorden uit te leggen is, beter en helder worden uitgelegd.

Product of dienst promoten
Voor het promoten van je product of dienst is het gebruik van een animatie zeer geschikt. Doormiddel van een vermakelijke animatie met een korte uitleg over je product, weten mensen binnen 1 minuut al waar jou organisatie of jou dienst om draait. Ook kan het werken als een salestool, wanneer je de juiste informatie of promotie verwerkt in je animatie dan kunnen mensen getriggerd worden om gebruik te maken van je dienst of om je product te kopen. Zet zo’n animatie op je homepagina om gelijk de aandacht van bezoekers te trekken en deze ook binnen te houden. Door de korte duur van een animatie video haken mensen minder snel af en krijgen zo de volledige boodschap mee die jij wilt afgeven.

Comments are closed.