Bovenaan in Google komen, hoe doet u dat?

3 tips voor het ontwerpen van de juiste huisstijl
23 september 2019
3 redenen om een corporate presentatie te laten maken
8 oktober 2019
Alles

Bovenaan in Google komen, hoe doet u dat?

Heeft u weinig bezoekers op uw website of heeft u weinig conversie? Dit zou aan allerlei dingen kunnen liggen. Het meest voordehand liggende probleem zou kunnen zijn dat uw SEO niet goed wordt uitgevoerd. Dit kan ervoor zorgen dat uw pagina’s niet hoog in de zoekresultaten te vinden zijn. Hierdoor krijgt u weinig bezoekers op uw website. Of het kan leiden tot het aantrekken van de verkeerde doelgroep. Als u bezoekers op uw website krijgt die naar iets anders zoeken dat dat uw site ze kan geven zullen ze de website weer snel verlaten. Hierdoor wordt uw conversie laag. Maar hoe verhelpt u deze problemen?

SEO
Door juiste SEO uit te voeren kan u dit probleem voor een groot deel verhelpen. U kan deze taken allemaal zelf op u nemen, maar dit kost u alleen maar veel tijd. U kan de SEO ook laten uitvoeren door een SEO specialist van een online marketingbureau. Wat gaan zij voor u doen?

Zoekwoorden
Zij kijken samen met u naar de zoekwoorden waar u op gevonden wilt worden. Heeft u een eigen slagerszaak, dan helpt het niet om op het zoekwoord ‘groente en fruit’ te richten. ‘BBQ-vlees’ zal u een stuk meer bezoekers bezorgen. De zoekwoorden moeten overeenkomen met wat er op uw website staat. Als er een lijst is gemaakt op de woorden waar u op gevonden wilt worden kan er naar de taken worden gekeken.

Linkbuilding
Met linkbuilding worden er korte teksten voor u geschreven die gaan over een product of dienst wat u verleent. Hierin worden enkele zoekwoorden verwerkt en gelinkt naar uw website. Zo herkent google dat deze zoekwoorden populairder worden. Als personen op de links naar uw website klikken zal dit een voordeel zijn voor de positie van uw pagina’s.

Betalen aan google
Om in de advertenties te kopen bij een bepaald zoekwoord dient er betaald te worden. U komt dan boven de zoekresultaten te staan in het vensters met de advertenties. Per zoekwoord waar u op adverteert moet u per klik een ander bedrag betalen. De voordelen hiervan is dat mensen deze advertenties als eerste zien. Een nadeel kan wel zijn dat mensen u juist overslaan omdat ze gelijk naar de originele zoekresultaten gaan. Als u daar ook bovenaan in google staat is er nog steeds een kans dat de zoeker naar uw pagina komen.

Website optimalisatie
SEO is een onderdeel van website optimalisatie. U kan door een online marketingbureau ook uw website laten checken. Heeft u genoeg pagina’s met voldoende informatie? Als uw website veranderingen nodig hebben kan dit samen met het bureau besproken worden en mogelijk worden aangepast.

Duplicate content
Zorg dat de content op uw website niet op twee verschillende pagina’s hetzelfde zijn. Dit kan veroorzaken dat google ze niet een losse waarde geeft. Hierdoor komen beide pagina’s niet hoog te staan in Google. Met een dubbele waarde zou één pagina bijna bovenaan in google kunnen staan.

Comments are closed.