Hoe wordt uw website beheerd?

Hoe begint u een goede webshop?
14 september 2018
3 tips voor betere online vindbaarheid
14 september 2018
Alles

Hoe wordt uw website beheerd?

Wanneer u een eigen website heeft moet deze worden beheerd door een hoster. U kunt dit zelf doen, maar u kunt het ook uitbesteden aan iemand anders. Er zijn veel verschillende soorten hosting mogelijk met elk z’n voor- en nadelen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een goedkope hoster, dit brengt echter wel meer risico’s met zich mee. Of u kiest voor een duurdere hoster met minder risico’s. De vraag blijft: welke hoster kunt u kiezen? De twee meest gebruikte manieren van hosting zullen we in dit artikel toelichten.

Shared hosting
Bij shared hosting staan meerdere websites op dezelfde server. Hoe meer websites er op een server staan, hoe lager de kosten zullen zijn. De kosten kunnen immers verdeeld worden over meer gebruikers. Dit heeft echter ook nadelen; wanneer er een website op uw server zit die veel capaciteit vraagt zou dit uw website kunnen vertragen. Shared hosting is vooral handig voor kleine websites waar niet veel dataverkeer is. Tegenwoordig is shared hosting de meest gekozen manier van hosting.

Private hosting
Bij private hosting bent u zelf beheerder van de server. U kunt dus zelf applicaties beheren en zelf functies installeren op uw websites. De kosten van private hosting zijn wel een stuk hoger dan de kosten van shared hosting, deze worden nu namelijk niet meer verdeeld over de verschillende gebruikers. Private hosting wordt voornamelijk gebruikt door grote bedrijven, omdat zij veel dataverkeer hebben en zij vaak niet afhankelijk willen zijn van iemand anders zijn server.


Hosters vergelijken
Wanneer u heeft gekozen welke vorm van hosting u wilt gebruiken, is het belangrijk om verschillende hosters met elkaar te vergelijken. Allereerst is het belangrijk om voor uzelf vast te stellen wat u belangrijk vindt. Wilt u graag een bedrijf waarbij u zeker weet dat de kwaliteit goed is, maar de prijs hoger is? Of heeft u liever een goedkoper bedrijf met goede klantenservice? Wanneer u uw eisen voor uzelf duidelijk heeft is het handig om op internet verschillende hosters met elkaar te vergelijken.

Comments are closed.