Waar let je op bij het aanschaffen van een werkbroek?

Waarom een goede huisstijl zo belangrijk is
27 maart 2019
Wel of geen online marketing bureau inschakelen?
25 april 2019
Alles

Waar let je op bij het aanschaffen van een werkbroek?

Voor veel soorten werkzaamheden is het van belang dat je een werkbroek draagt. Niet alleen omdat een werkbroek comfortabel zit, maar ook voor de bescherming die een werkbroek je biedt. Bovendien zijn ze vaak handig, aangezien je voorwerpen in de extra broekzakken kan bewaren zonder dat ze eruit vallen. Vaak kost het wel redelijk wat, zo’n werkbroek. Maar waar moet je op letten zodat je de juiste werkbroek koopt, en niet je geld weggooit door een miskoop?

De juiste bescherming
De voornaamste reden dat je een werkbroek aan wil/moet gaan aanschaffen, is waarschijnlijk om de bescherming die de broek biedt. Je moet dan ook goed bedenken waartegen de broek bescherming moet bieden. Moet de broek bijvoorbeeld kunnen tegen slechte weersomstandigheden? Dan is het fijn als de broek zowel warm als waterafstotend is. Werk je met chemische stoffen? Een werkbroek kan bestemd zijn tegen vloeibare chemicaliën. Als je werkt onder zeer lage temperaturen zijn er werkbroeken die je daar juist weer tegen beschermen. Ga dus echt op zoek naar bijvoorbeeld een Snickers werkbroek die voldoet aan de eisen die jij stelt. Dan weet je zeker dat hij bij jou past.

Wettelijke normeringen
Werkbroeken beschikken over een wettelijke normering, genaamd de EN-normering. Via die normering kun je aflezen tegen welke factoren de werkbroek jou beschermt. De volgende EN-normeringen zijn gangbaar in Nederland:

  • EN 342: biedt bescherming tegen kou
  • EN 343: biedt bescherming tegen slechte weersomstandigheden
  • EN ISO 11612: biedt bescherming tegen hitte en vlammen
  • EN 1149-5: heeft elektrostatische eigenschappen
  • EN ISO 11611 of EN 470-1: biedt bescherming bij laswerkzaamheden en aanverwante processen
  • EN 13034 of PB[6]: biedt bescherming tegen vloeibare chemicaliën
  • EN ISO 14116: heeft een brandvertragende werking
  • EN 471: heeft een hoge zichtbaarheid

Wanneer je let op deze normeringen zie je meteen duidelijk en overzichtelijk waar de broek je tegen beschermt. Let daar dus altijd op bij het aanschaffen van een werkbroek.

Andere extra onderdelen
Sommige werkbroeken beschikken over dingen als kniestukken, extra broekzakken of gereedschapslussen. Als je bijvoorbeeld veel op je knieën te werk moet gaan is het prettig als de werkbroek kniestukken heeft. Zo zijn er meer dingen die de broek nog handiger in gebruik maken. Snickers werkkleding is over het algemeen erg handig en is bovendien van goede kwaliteit, waardoor het aan te raden is om daar een kijkje te nemen.

Comments are closed.