Waarom SEO uitbesteden?
23 mei 2019
Lokale vindbaarheid verhogen in bijvoorbeeld Rotterdam?
18 juli 2019
Alles

Zeg het met de verpakking

Iemand in het zonnetje zetten? Je naam op een positieve manier uitdragen? Dan zet je waarschijnlijk wel eens een relatiegeschenk in. Je geeft er een goede indruk mee af en het heeft een groot effect voor relatief weinig geld als je het juist aanpakt. Je versterkt je relatie en maakt op een niet-agressieve manier reclame. Dan is de eerste indruk het belangrijkste, die blijft het meeste hangen. En dat doe je met de verpakking, die je er vaak gewoon bij kunt bestellen. Wat voor verpakking moet je dan kiezen? En wat is belangrijk om de juiste eerste indruk te geven?

Inpakken of in een tasje
Je kunt het cadeau netjes (laten) inpakken in mooi papier, soms kun je dat aangeven op de website waar je bestelt. Maar papier is lang niet altijd met bedrukking. Wat er mogelijk is, verschilt vaak per product. Je kunt je relatiegeschenken ook in een tasje geven. Je kunt speciaal papieren tasjes bedrukken. Die zijn ook nog eens makkelijk mee te nemen voor je relatie en het is een leuke manier van geven. Sommige geschenken zijn al netjes verpakt, bijvoorbeeld in een doosje. Of neem nou een fleecekleed, die vaak met een mooi lint erom wordt geleverd, eventueel met een gepersonaliseerd label eraan.

Logo of boodschap
Er is een aantal zaken waar je op kunt letten bij het kiezen van de juiste verpakking. Dat is allereerst natuurlijk de bedrukking. Het moet meteen duidelijk zijn wat je wilt, wat je doel is. Bovendien moet je meteen kunnen zien wie jij als gever bent. Dat kan met je logo, een herkenbaar attribuut voor je relatie. Maar je kunt ook een mooie boodschap drukken. Dat maakt het vaak persoonlijker en kan aanzetten tot nadenken. Het kan bovendien, als je het écht goed doet, het gesprek op gang brengen. Je kunt het combineren door bijvoorbeeld je logo op de verpakking te drukken en je boodschap op het product, of andersom. Let ook op de juiste verpakking. Gaat het om een man of een vrouw? Een jonger of ouder persoon? Is de relatie formeel of informeel?

Comments are closed.