3 tips voor betere online vindbaarheid
14 september 2018
Zo schrijft u de beste tekst voor uw website
14 september 2018
Alles

Zo zorgt u voor uw informatiebeveiliging

De groei van de online wereld brengt niet alleen maar positieve dingen met zich mee. Er zijn online namelijk ook vele gevaren: uw informatie kan gehackt worden, u kunt slachtoffer worden van identiteitsfraude of uw website kan geïnfecteerd raken met een virus. Online informatiebeveiliging is daarom van groot belang. In dit artikel hebben we drie tips voor u opgesteld. Zo weet u zeker dat uw informatie goed beschermd is.

Zorg voor goede wachtwoorden
De basis voor goed beveiligde informatie is een goed wachtwoord. Het is belangrijk om voor elk account wat u aanmaakt een ander wachtwoord te gebruiken. Mocht een van uw accounts dan toch gehackt worden dan is de rest nog steeds goed beveiligd. Daarnaast is het handig om een ‘wachtzin’ te gebruiken in plaats van een wachtwoord. Zinnen zijn makkelijk te onthouden waardoor het gemakkelijk is om er mee te variëren bovendien zijn zinnen veel moeilijker om te hacken.

Schaf een virusscanner aan
Het is belangrijk om een goede virusscanner op uw computer te hebben. Wanneer een virus uw computer dan probeert binnen te dringen wordt deze tegengehouden door de virusscanner. Er zijn online veel verschillende virusscanners voor verschillende prijzen verkrijgbaar. Vergelijk deze daarom goed met elkaar en bepaal welke functies u belangrijk vindt. Bekende virusscanners zijn BullGuard en Norton. Wanneer u een virusscanner heeft aangeschaft is het belangrijk om deze goed up-to-date te houden, zodat er geen virussen doorheen kunnen komen.

Vermijd openbare netwerken
Wanneer u met uw computer of telefoon verbinding maakt met een openbaar wifi netwerk kunnen uw gegevens bereikt worden door anderen die hier misschien misbruik van willen maken. Vermijd daarom het gebruik van openbare wifi netwerken. Ook is het verstandig om uw eigen wifi netwerk te beschermen. Dit kunt u doen met een Virtueel Particulier Netwerk (VPN), hierbij lopen uw gegevens via een beveiliging en kan er niemand van buitenaf bijkomen.

Comments are closed.